A szívem darabjai

A szívem darabjai

Drága Edina!
TE, aki visszaadtad azt amit egyszer elvettek… a hitem, hogy a születés a világ legszebb pillanata. Általad megtapasztalhattuk, milyen is az, amikor kompetens személyként van kezelve a szülő/szülő nő. Te hittél bennem/bennünk.

Emlékszem az első találkozásra, amikor elmeséltem az első szül(eszt)ésünk történetét, osztoztál abban a fájdalomban, ami akkor még bennem volt. Még sírtam is, mindent kiadtam , csak mondtam és mondtam mert baromira fájt, hogy úgy kellett akkor annak történnie.Aztán mosolyogtál, hogy nem fogsz hozzám kiérni… érezted az erőt,hogy én ezt akár egyedül is meg tudom csinálni, amit egyszer elvettek .. és így is lett! De nem azért mert te nem indultál el hozzánk időben, mert a legmegfelelőbb időben indultál: amikor én azt kértem. De ha te nem bízol meg bennünk ennyire és mi tebenned ez nem így történik. Ez így csodás! Megtapasztaltuk azt, amit elvettek tőlünk, hogy a női test csodás és a szerelem mindenre képes. Nem voltál jelen de minden pillanatban éreztem az energiád. 

Ez egy gyógyító szülés volt, a levezetett, megszenvedett , kórházi első szülés után. Csak mi voltunk, szeretetben, nyugalomban, a legmeghittebb, legmelegebb otthonban. Végig vonalban voltál , támogattál, aggódtál, fél szavakból megértettél, utat mutattál, és utat adtál ANNAK, hogy egy BOLDOG család születhessen … még mindig a fülemben cseng (ahogy kísértem ki Mirabella buksiját erre a világra) : - Nagyon ügyes vagy Dorina! Ez az ! (És te csak nyomtad a gázt és nézted az órát mikor sír fel) … Aztán egy pillanat volt és hárman lettünk .. drága férjem kezében és az enyémben édes, illatos Mirabella. (A vajúdás aktív szakasza mindössze 30 perc volt.) Egy csoda volt az egész! Az érzés, hogy a kislányom akár ''szaksegítség'' nélkül is világra tud jönni, szeretetben, békességben, beavatkozás nélkül. Az a hang, ahogy a rekedt hangja bezengte az enyém után a fürdőszobát… a világ legszebb hangja volt.. mert egyszer ezt elvették tőlünk! Előtted ezt a hangot egy idegen orvos hallotta 6 perccel a szülesztés után. De rá 3 évre általad minden a helyére került, a hitem, a mélyen szunnyadó női erőm. Aztán csend lett, néhány fontos kérdés után, kértél, hogy igyak sokat (fújjj de utállak érte) aztán tovább nyomtad a gázt, mi pedig csak élveztük a pillanatot. 

Aztán egyszer csak megérkeztél Ágival, akit úgy szerettem volna megismerni, a házunkban titeket vendégül látni! Mindkettőnket jól megnéztél, aztán csak velünk együtt örültél. Lemosdattál, megkérdezted jó- e a víz hőmérséklete, sőt még a törölközőről is megkérdeztél : melyiket szeretnéd? Ágyba segítettél, felöltöztettél, öleltél, pusziltál. Apróságok, de a szívem darabjait ezek pakolták újra össze. Hálás vagyok érte, hogy összefújt minket a zámolyi szél, ahova nem lehet időbe odaérni. Az idáig vezető úton te fogtad a kezünket, támogattál, minden kérdésünkre választ adtál. A gyermekágy alatt sem engedted el a kezünket. Mindennap szeretettel gondolunk rád! Nem telik el úgy nap, hogy ne jutnál eszünkbe, hogy ne emlegetnénk. Hatalmas élmény volt, hiszem, hogy nincsenek véletlenek. A szívünkbe zártunk, tiszta lelkű jótündér keresztanya!

                                                                             Szeretünk: Mirabella, Gergő, Filip, és jómagam


(Vizet inni azóta is utálok, 2 litert itatott meg anyós velem 30 perc alatt, nehogy kiszáradjak…)

Szívből ajánlom Edinát , szakmailag és emberileg is egyaránt! Biztosan úgy fog cselekedni amire neked/ nektek éppen akkor a legnagyobb szükségetek van, legyen szó BÁRMIRŐL.