Liza

Edinával a 3-ik gyermekemet szültem otthon,sötétben,csendben,és beavatkozásoktól mentesen. Az első 2 gyermekem kórházban született és mindenen túlestem amin nem akartam (beöntés,borotválás,oxitocin,fekvés,hasba könyöklés,vágás,varrás). Amikor Edinát felkerestem tudtam hogy ő lesz a bábám. Megfogott a személyisége.

2015. Augusztus 6-án reggel megindultak a fájások rendszertelenül.Férjemmel sétáltunk,ettünk,aludtunk de este 9 körül szabályossá váltak a fájások és bedurvultak. Akkor hívtuk Edinát. Rögtön jött is. Elkezdett szívhangot nézni és borogatni a hasamat forró ronggyal ami nagyon jól esett. Biztatott a különböző pózok kipróbálására.....
Éjjel 2 körül megvizsgált(én kértem hogy tudjam hol tartok) de még csak 2 ujjnyira voltam nyitva. Azt mondta lazuljak el és igyak egy kis alkoholt.Ő lefeküdt piheni. Mi a férjemmel férjemmel sétáltunk,dinnyét ettünk,fürödtünk és bailis-t iszogatunk. Na ettől nagyon megindult a szülés és Edina elkezdte masszírozni a gátamat... hihetetlen volt számomra (és nagyon nehéz)de a kislányom feje kifért. Megszületett Liza 2015. Augusztus 7-én 4:30-kor. Rögtön a hasamra tette Edina betakargatta és megtörölte az arcát.Nem volt orrszívás és hasonlok. Végig sötét volt és suttogás. Edinának volt egy zseblámpája. Alig véreztem,semmi sérülésem nem volt. A lepény megszülése is simán ment és a köldökzsinór is soká lett elvágva. Amikor elmentek Király Ágival(a másik bába) apával és Lizácskával együtt aludtunk az ágyban. Csodálatos volt és mindenkinek ilyen szülést kívánok. Minden kívánságom teljesült. Edinának örökké hálás leszek :)

Fodorné Sturbán Erika