Háborítatlan Otthon szülés 
(traumamentesség születésnél - gyermeknek és az anyának)

2014.11.01-02. ai hétvégéjén vendégeink voltak. Nagyon jól sikerült hétvége volt jól éreztem magam emlékszem sokat nevetünk.
Jót mosolyogtam azon is mikor távozás előtt az egyik női tagja a vendégeink közül megfogta a pocakom és így szólt hozzám: Annám ez még 2 hét, ne aggód!
Én nem vagyok egy aggódos fajta, de tudtam és éreztem magamon, hogy hamarabb érkezik a kiírt dátumnál a gyermek,hiszen megbeszéltem vele. Azert tettem ezt mert a kiirt dátumra bizonytalan lett volna a bábám ottléte és így inkább mindenki számára a legkedvezőbb időpontot kértem fentről.
3 nappal érkezett hamarabb a kis angyal, mindenki nagy örömére! Előző éjjel azt álmodtam, hogy megszületik, nem volt bennem aggodalom és félelem. Szóval fel voltam készülve minden szinten.!
A vendégektől való elköszönés után összepakoltuk a konyhát a kedvesemmel és én elindultam, hogy vegyek egy forró fürdőt. Egy kis levendula aromás fürdőzés lett belőle, gyertyákat is gyújtottam, mint ilyenkor mindig. Relaxációs zenét kapcsolatam, de 15 perc után lemerült a telefonom, így inkább énekeltem s dudoltam magunknak :)
Elég sok időt töltöttem a kádban, többször le is merültem a víz alá, érezve a picúrt, h tetszik neki ez. A kellemes fürdőzés utan átmassziroztam a pocakot és magam argán olajjal! Szimplán a nap megkoronázása érdekében még a párom is megkértem, h masszirozza meg a lábaim,hogy jobban aludjak.
Olyan este fél 10 lehetet, nem voltunk nagyon fáradtak így egy nagyon szép hangultos filmet kezdtünk el nèzni.
Éreztem a film nézése közben valami készülődik odabent, olyan 10 órától mérni kezdtem az összehúzodasokat! Rendszeres kontrakciók voltak azaz 7 percenként jöttek könnyed összehuzodások, mint egy lágy szellő jött és ment. Hagytam, hogy átjáron és ahogy jött tovább is menjen. Figyeltem a lélegzetemre, lassan és egyenletesen vettem a levegőt orron be és szájon ki.
Biztonság kedvéért elővettem egy papírt és amíg a filmet néztük, követtem tudatosan az érzést magamban és figyeltem mikor és milyen hosszan jönnek az osszehuzodasok!
Egy óra elteltével írtam egy üzenetet Edinának a bábámnak, aki segitett világra segíteni a hozzám érkező kis angyali lényt:
2014.11.02. 23h.09kor
- Kedves Edina! 10 órától mérem, folyamatosan 7 percenként jön alhasi részbe nem erős de rövid 1-2 mp összehúzodás. Majd jelentkezem természetesen, ha erősödést érzek!
Edina válasza:
- Rendben! Így tovább. Puszi
A filmnek vége lett és aludni mentünk. A párom folyamatosan kérdezgette tőlem a film alatt, h jol vagyok e.! Természetesen megnyugtattam és ő igazán gyorsan el is aludt, a nyugtató szavaim hallatán.! Én visszont éreztem magamon, hogy ez az éjszaka valahogyan más és a tegnapi álmom is erősödött bennem, megszületik!. Nyugóvora hajtottam én is a fejem, el is aludtem. Éjfél lett és ismént mérni majd írni kezdtem a kontrakciók idejét, hiszen erősödést éreztem.
Figyeltem magam testi szinten és figyeltem befelé is. Mozog vagy nem mozog a picúr? Még nem mozgot, de keményedet a pocim és erősödtek az osszehuzodasok. Újra írtam Edinának jelezve, hogyléttem:
2014.11.03. 01h 04kor
- Edinám! Egy órája felerősödött az osszehuzodasok, folyamatos ismént 5 -7 percenként jön 6-8-10 mp-ig tart és erősebbek. A picit nem érzem mozogni egyenlőre. Jól vagyok, relaxálok jelentkezem még.
Edina válasza:
- Rendben! Probálj pihenni és szólj ha induljak. Köszönöm, hogy írtál.
Pihentem természetesen hallgatva Edinára, talán két osszehuzodas között el is aludtam, de hajnalban olyan 3 órától nagyon el kezdtem fázni, fogtam a párnám - dunnám és lementem a földszintre, hogy a kandalló mellett lévő kanapéra feküdjek. A párom békésen aludt, semmit nem észlelve az akciómból.
Lefeküdtem a kanapéra, jol elhelyezkedtem majd a cicám csíki kisasszony bújt oda hozzam és segétkezet energetikailag az aktívabb vajúdásban ami elkezdődött!! Relaxációval kezdtem a változó hullámokba érkező összehuzodásokat kezelni amit összekötöttem pozítív vizualizációval is. Majd erősődésnél ringatózásba és dudolásba kezdtem, hogy jobban ellazuljak testi és lelki szinten. A Cicám dorombólt és dagasztotta a pocakom, vàllam, vagy bújt a karjaim.! Páratlan élményként maradt meg bennem.
Hajnalban a párom is felébredt, lejött hozzánk, tett még fát a tűzre, hogy melegebb legyen majd betakart egy pléddel is és mellém bújt, hogy ne fázak.. Majd kérlelt, h írjak Edinának!
Hallgatván rá is újra jelentkeztem Edinánál:
2014.11.03 -án 3.35 kor
Edinám! 5 percenként jönnek és kb. 2 percesek már az összehuzodasok. Pocak mozgás folyamatos lett az 5 percek között! Libabőrös vagyok.. Nagyon kemény a pocim! Énekelek,dúdolok az ellazít, megnyugtat . Jol vagyok csak egyre jobban feszít alhasba! Aludni nem tudok azóta fent vagyok, mióta az előző SMS-t írtam, de fekszem, relaxálok, ringatózom, pihenek.!
Majd a 5 óra korul a mosdóba kellett mennem, székletem volt aminek örültem! A nyák csap/dugó nálam 2 nappal a szülés elott levált.! Kicsi hányingerem volt, de szerencsére gyorsan elmúlt.! Pihentem folyamatosan és ujra jelentkeztem 2 ora múlva Edinánál:
2014.11.03 5.44 kor üzentem neki, hogy
- már 1 percesek az osszehuzodasaim, de sűrűn jön kb. 2 percenként - de változó van ami 3 percenként.. Mit érzel?
Edina válasz:
Én mar indulnék Hozzad, amint azt mondod. Van kedved beülni egy kad vizbe?
Válaszom:
Beülök! Várlak..
Reggel fél7től az aroma olajos fürdőt előkészítette nekem a kedvedem. Szeretlek mondta, bármi kell szólj és jövök.!Majd kaptam egy homlok csókot és magamra hagyot a fürdőben!
Uhh.. Beültem az elkészített forró vizes fürdőbe.! Elkezdődött mondtam magamnak és határtalan érzések indultak el bennem. Relaxációba kezdtem és az egész testem ellazítottam tetőtől - talpig a kád vízben ülve. Jól és tökéletesen éreztem magam. Jó meleget csinált a kedvesem, már nem fáztam. Élveztem a fürdőt és átadtam magam az érzéseknek osszehuzodasoknak!Isten jelenlétét éreztem, hogy velem van és nem emlékszem, h bármin is aggodtam volna, teljesen jelen voltam a vajúdáskor - így felszabadítottam magam minden zavaró tényező alól.! Az erősődő összehúzodáskor ringatoztam és dudoltam mint előző esti fürdés közben gyakoroltam.! Mély - lélegzeteket vettem előszőr a nyugtató majd a tudatos egyensúly helyreállító technikát alkalmaztam. Átszellemültem...
Mikor kicsit hűlt a víz, elkezdtem folyatni a keresztcsomzomra a csodás meleg vízet és elképzeltem, hogy szépen lazulnak az izmaim a medencém - méhszájam - jól és tökéletesen érzem magam, laza a testem és ízmaim, mantrám lett: könnyedén szülök természetes úton a gátam egészséges és sértetlen marad.!
Éreztem, h a korona csakrámon beáramlik az arany fény amely átmossa teljes testem energetikailag.
Mikor újra jó meleg lett a víz, akkor a víz alá buktam ott vártam a következő összehúzodást, hol jobb oldalon esett jol lenni, hol a bal oldalamon feküdve.Közben esetlegesen a rendteremtő azaz a ( traumák feloldása mudráját - újjtartását alkalmaztam, hogy semmi ne gátoljon majd szülésben)majd a rugalmasság és harmónia ujjak jógáját alkalmaztam. Végig pozitívan és vidáman, csalogatva a Babámat énekelve, ringatozva a kádban - teljes szeánszként megélve.
Ugyan akkor jó érzés volt néha felállni a kádból és a falnak támaszkodni majd a homlokomat az alkaromhoz nyomva, ringatva a csípőmet várakozni a következő összehúzodásra. Azt csináltam mindig ami jol lesett, nem volt semmi kikötésem és elvárásom semmi és senkivel kapcsolatban.! Hagytam magam, h az történjen és ugy ahogy számomra a legjobb amit éreztem és jól esett csináltam.! Figyeltem magam külső - belső szemlélőként is.! Minden sugallat megérkezett mintha ott állt volna valaki mellettem és mondja mit csináljak. Így figyeltem az ajkaimra és az államra is, hogy laza legyen. Ezért énekeltem, dudoltam.. Lélegeztem.! Ringatoztam állva, mikor kint voltam a vízből..
2014.11.03. Hétfő reggel volt a dugóra nem is gondoltam vajúdás közben! De Edina jelzett 7 órakor!
- Birod még, Te draga? Nagyon nagy a forgalom.!
Én mar csak tő szavakat írtam vissza erre az ütenetre.
- Igen! Es a párom számat adtam meg..
8.30 korul érkezhettek meg Edináék, bár nem figyeltem az időt.! A kádban vizsgált meg és mondta, jó nagyon ügyesen csináltad eddig Anna- mondta Edina.!
Emlékszem, hogy megkèrdezte, h a pici szív hangját meghallgathatja e?! Már szó nem jött ki a torkomon csak bólogattam. -Igen.!
Mondta minden rendben!- megkérdezte lenne e kedvem kijönni a vízből? - a szobába folytassuk tovább. A szülésben segítő jobb keze előkészített mindent a szobában addig amíg Edinám segítsègével kijöttem a kádból és finoman rám segítette a fürdőköppenyt. Emlékszem, ahogy a derekamra tette a kezét tudtam, hogy mindjárt megszületik a kis angyalunk, akit 38 hétig a szívem alatt fejlődött.!! Azért írom,h kis angyalunk mert nem tudtuk, hogy kislány vagy kisfiú.! Nem mutatta meg magát, de mi éreztük, hogy kislány.A szobába mentünk és a földön elhelyezett szívacsra helyezkedtem el térdelő pózban! Mélyen lélegeztem és vártam az osszehuzodasokat. Edina segítője Király Ágnes volt, ő finoman végig masszirozta a keresztcsontomat ami végtelenül jo érzés volt számomra. Emlékszem a lábammal meg én simogattál őt.! Edina vízzel kínált két osszehuzodas között, elfogadtam! Majd megint meghallgatunk a kicsi szivhangját és mérés előtt emlékszem elejtette a géllel teli flakont pont előttem. Jót mosolyogtam, rajta.! Valószínűleg izgult ő is értem, én meg csak mosolyogtam.. Így ő is elmosolyodott.!
Majd megváltozott ez az idilli érzet és nyomni kezdtem. Itt már oldalra dültem és Edina nyakába helyeztem a jobb lábam. Edina mandulaolajjal átmasszizta a gátam a nyomás előtt, mély levegőt vettem, nyomásoknak hangot adva kezdődött a kitolasi szakasz.! Hatalmas pukkanás és a magzat burok kipukkadt.! csak egy párat nyomtam és szólt Edinám, hogy nyúljak be, mert már elérem a baba fejecskéjét. Ott elpityeregtem magam, mert annyira meghatott.
Tisztán emlékszem a kitolasi szakasz végén az utolsó nyomásnál, ahogy a Ági a fülembe súgta: add át az erőd a picinek.! Ahogy ez a mondat elhangzott, azzal a hatással a pici meg is érkezett hozánk mosolyogva.! Olyan békés volt nem is akart felsírni, szinte kilélegeztem 9.30 kor az azóta is tündéri kislányunkat!
Háborítatlanul született meg Pátyon 2014.11.03 9.30kor Illangó, Köszönet érte Edinának és Áginak.!
3150g és 53cm-el, mosolyogva a kis pelyhes haj koronával.
Illangó rögtön a mellkasomra majd a mellemre került és betakartak minket. Igy pihentünk tovább.! A párom lett őrködőtt és figyelt a tűzre, hogy jó meleg legyen nekünk az emeleten...
Majd szóltak neki, h mostmár bejöhet, ha úgy gondolja.! Láttam ám az arcán mikor megjelent a szobában, h megkönnyebbült! Fellélegzet, hogy jól vagyunk és minden rendben.. A méhlepényt néztük át és magyarázta el Ági a páromnak, hogyan is kell kinéznie egy sértetlen méhlepènynek. Az enyém gyönyörű- mondta, majd homeopátiás tinktúrát készítünk belőle - válaszoltam.
A párom forró húslevessel kedveskedett szülés utan 15 perccel - farkas éhes voltam - még a pici a mellkasomon volt megittam.! Nagyon jol esett.Edina előtte természetesen elköltötte majd csak akkor vágatta el a köldökzsinórt, mikor az már nem pulzált a vér benne.
Majd papírmunkák zajlottak a háttérben :) keresztkérdésekkel megtűzdelve..
Mikor a kicsi lekerült rólam Edina megvizsgált és közölte nagyon szép a gátam nincs szakadás, sérülés minden rendben van, mint ha nem is szültem volna. Mantrám jutott eszembe: könnyedén szülök természetes úton a gátam egészséges és sértetlen marad. - majd mosolyogtam!
Ezek után kisegitett Edina a fürdőbe és letusoltam, gondos finom kezeivel segitett áttörölközni és mosolyogtunk. Én megdicsértem a babát, Edina megdícsért engem, h első gyermekem szülésénél ilyen ügyes voltam :) köszönöm utólag is és nagy örömmel gondolok vissza szülésem minden pillanatára! Hála érte. Köszönöm a tanácsokat és a hitet ami folyamatosan táplált, hogy könnyen és gyorsan, természetes úton tudok életet adni az én egészséges gyermekeknek. (Ez volt végig a mantrám)
Köszönöm, hogy elindítottatok engem életem legszebb útján egy határtalanul szép szülésélménnyel, hiszen a szülésre való tudatos felkészülésem nem csak egy szép szülésről szólt, hanem egy indulásról, ami sok mindent átváltoztatott bennem és körülöttem.
Köszönöm továbbá, hogy segítetétek a békés körülménnyel, a szeretettelteli érítő kezekkel - masszázssal - a lélekemelő bíztató szavakkal,szakmai tudásotokkal és gondoskodásotokkal azt, hogy a kislányom békés és nyugodt körülmények között jöjjön a világra. Hála nektek egy óra alatt háborítetlanul itthon, teljes gátvédelemmel világra hoztam 3150 g-mal, 53 cm hosszal mosolyogva Illangó kislányunkat. Nyugodt, kiegyensúlyozott és vidám kislány azóta is. Áldás minden szinten.!
Namaste

Pálfi Anna