Wellness-szülés

TÓTH KISBABA születése

TÓTH KISBABA (Zsombor) születése:

Fontos előzmény egy túlélhető, de lehetőleg nem megismétlendő kórházi szülés, illetve egy tervezett, de mégsem teljesen a tervek szerint alakuló itthon szülés. Ez utóbbi ugyan kizárólag Apát traumatizálta, ugyanis nem tervezett jelen lenni, viszont úgy esett, hogy a baba jobban sietett, mint ahogy a szaksegítség ideérhetett volna. 

Edinával harmadik várandósságom kezdetén vettem fel a kapcsolatot, sokszor beszéltünk telefonon, és tudtam, hogy minden rendben lesz. A személyes találkozónk kissé nehezen jött össze, egyszerűen folyton történt valamelyikőnknél valami, de aztán egyszer csak sikerült :). 

Hiába az évek, meg a vélt rutin, volt téves riasztás a 38.héten, amit Edina hihetetlen türelemmel és a kisbabánkba és belém vetett maximális bizalommal kezelt. 

Aztán egyszer csak beindultak tényleg a fájások, és minden meglepően jól alakult. A gyerekek játszottak, Zsófi hamar ideért, Edina is, aztán Éva is, és ahogy szép sorban érkeztek, egyre inkább erősödtek a fájások, egyre nagyobb biztonságban éreztem magam, és az is nagyon jó volt, hogy a két nagytesót a kritikus rész előtt Apára tudtam bízni. (Erre vonatkozóan nem voltak konkrét terveink, de épp így volt jó, hogy a durva kétperces fájásoknál már nem kellett rájuk is figyelnem, viszont érzékelhették, hogy ez nem félelmetes, hanem egy totál természetes dolog úgy, ahogy van.) 

Fantasztikus élmény volt így világra hozni Zsombit! Bízhattam az erőmben, miközben megkaptam azt a fajta támogatást, amihez foghatót el sem tudtam képzelni! Edina pont annyira volt jelen, amennyire a helyzet megkívánta.

Ezúton is szeretném kifejezni mérhetetlen hálámat neked, Zsófinak és Évának, hogy megtapasztalhattam a wellness-szülést! :) 

                                                                                                                                                   Tóth Judit